gallery/annelies185

“Het ontwikkelen van een kunstwerk ervaar ik als een gevecht tussen controle en loslaten. Uiteindelijk resulteert dit in een ingetogen, maar ook expressief werk”

In 2012 heeft Annelies haar hart gevolgd en haar drukke carrière als grafisch vormgever op een laag pitje gezet. Ze is zich gaan ontwikkelen in de schilderkunst.

 

Gedurende haar opleiding als grafisch ontwerper hield zij zich vaak bezig met het maken van collages. Dat waren complete schilderijen, en van docenten kreeg ze vaak te horen ‘om in te lijsten’. Hier werd eigenlijk al de kiem gelegd voor haar expressie door middel van een kunstwerk.

 

De favoriete onderwerpen van Annelies zijn stadsgezichten en mensen en zij laat zich inspireren door het straatleven, emoties en foto’s. Ook het werk van bekende kunstenaars behoren tot haar inspiratiebronnen. Ook heeft zij een passie voor fotografie en is Annelies regelmatig met haar camera te vinden zowel in de stad als in de natuur. 

 

Momenteel volgt Annelies lessen aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren. Ze voert een losse schilderkunstige toets en beleeft veel plezier aan het schilderen. Naast acryl en olieverf werkt ze ook regelmatig met aquarel en gemengde technieken. 

 

Annelies werkt vanuit een atelier aan huis in Harderwijk.

 

 

Annelies van Turnhout

gallery/fackl14
gallery/inst